HOME : Kids Room | Living Room | Dining Room | Bathroom | Bedroom | Kitchen | House Designs | Sofa | Chair | Table | Bookshelf | Cabinets

Penthouse renovation to get plenty of light – Copenhagen Penthouse II

It’s time to go to Copenhagen. Comes from NORM Architects this is penthouse project in Frederiksberg, Copenhagen.

Copenhagen Penthouse II is situated on the top of one the few high rise buildings in Frederiksberg, Copenhagen.

The architects have completely renovated the interior of this penthouse in a way tore down a substantial part of the concrete walls and cut all doors open to the ceilings, in order to create an open plan and increase the feeling of height.

The main goal of this renovation is to meet the client’s desire to obtain completely minimalistic space with no nonsense and plenty of light on the top of town.

The penthouse with contrasting black and white color also has stunning view overlooking the city.
Further detail from the architects is after the jump…

From the architecs:
We tore down a substantial part of the concrete walls and cut all doors open to the ceilings, in order to create an open plan and increase the feeling of height. To increase the feeling of one space a white resin floor was cast to connect all the rooms. To divide the living areas from the bathroom a core was constructed, containing cupboards, fridge, etc., to one side and a flat screen to the other. The core was painted in a mat black color to contrast the white walls, floors and ceilings. Underneath the black core we installed hidden lighting to give it a hovering feel and a sense of lightness.

In order to get the most of the scenery outside we opened up towards the kitchen and replaced the closed elements in the facade with glass elements. The now unbroken lines from one end of the apartment to the other ensured a feeling of a larger space.

An important part of the project was to minimize details such as paneling, door knobs, fittings, etc. and create a monastic, simple atmosphere that was perfect for mental relaxation after a hard and stressful day at the office, and that worked as a neutral backdrop for the more sculptural furniture.

To ensure a simple interior white cupboards and closets were built in to the walls in full height with hidden fittings to make them look like walls. Built-in storage goes a long way toward eliminating clutter. All wires were cut in to the walls and the rest of the lighting done with wireless switches and the heating was put into the floors.
NORM Architects website – here via.










Read Also:

Residence at the Swiss Embassy by Steven Holl Architects
Act II House - Bank Street House Houston by FDM Architects
Bungalow Renovation "Fairview Residence" in Cincinnati Design by Terry Boling Architects

Tell us what you think:

home | top