HOME : Kids Room | Living Room | Dining Room | Bathroom | Bedroom | Kitchen | House Designs | Sofa | Chair | Table | Bookshelf | Cabinets

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects

Project A.01 architects has finished this house in 2006. This house located in a small town near Vienna, Klosterneuburg.


Here more information about this house from the architects :

The site is situated on a slope overlooking the whole valley. The base of the building roughly follows the incline of the slope and is slightly terraced. In keeping with this concept, the ground floor consists of several levels also following the downward slope. These levels divide the lavish loft-like living space into various functional areas, such as the fireplace and the lounge area.

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects

The kitchen as well as the dining area- and breakfast terrace are likewise connected to the main living space. Various patios and terraces, as well as a swimming pool, are located around the building and create a seamless connection between the living space indoors and the landscape outdoors. A cantilevered structure is located above the ground floor and houses the private rooms. The steel columns are reduced to a minimum and follow the structural system.

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects

A gallery provides access to the library, the guest quarters and the children’s rooms. The master bedroom is located on a further level, half a floor above. There is also a separate bathroom and a walk-in wardrobe. The rooftop terrace offers a grand view over the green valley. The surfaces on the ground floor are made of stone and wood, whereas the upper level has been given a special coating, creating a smooth white box.

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects

The garage and the technical rooms, as well as the fitness room, are located in the basement. An underwater window in the fitness room creates interesting insights and lighting situations in the basement.

Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 Architects Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects
Residence Design in Klosterneuburg by Project A01 ArchitectsResidence Klosterneuburg by Project A01 Architects

In the exterior of the building integrated terrace levels are meeting the character of the slope and the surrounding landscape. Some of the main surfaces of the building can be opened in various ways. A large glass roof, spanning almost 10 m² can be opened above the gallery and the living room, thereby creating a kind of interior patio. Terraces and balconies around the building offer direct access to the garden from different vantage points.

For further detail visit Residence Klosterneuburg by Project A01 Architects

Read Also:

Residence House Design in Suburbs Cincinnati by Terry Boling Architects
The Hillside House, the first LEED for Homes Platinum certified house in Marin County by SB Architec...
Homes for family with two small children at outside of New York City

Tell us what you think:

home | top